Reklamı Geç

Uşak'ta Pazar Yerlerinden Toplanan Meyve ve Sebzeler Gübre Olarak Değerlendirilecek

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın talimatıyla Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Çöp Değil, Gübre Olsun“ projesiyle; bundan böyle kent merkezinde kurulan pazarlarda arta kalan meyve ve sebzeler toplanacak.

Uşak'ta Pazar Yerlerinden Toplanan Meyve ve Sebzeler Gübre Olarak Değerlendirilecek
Advert

Toplanan artıkları kendi tesislerinde dönüştürerek gübre haline getirecek olan Belediye ekipleri; bu gübreleri kentin çeşitli yerlerinde bulunan çiçek ve bitki dikim alanlarında kullanacak. Sıfır atık projesi kapsamında başlatılan uygulama sayesinde, Uşak Belediyesi kendi bünyesinde öz kaynakları ile gübre üretmiş olacak.

UYGULAMA HER AÇIDAN KATKI SAĞLIYOR

25 Nisan’dan bu yana gerçekleşen uygulamada şehirde hafta boyunca pazarların temizliğinde artık olarak toplanan meyve ve sebzeler; Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü atölyelerine götürülerek burada bulunan Kompost Gübre Makinesinde işleniyor. Bu şekilde sıfır maliyetle gübreye dönüştürülen artıklar doğaya katkı sağlayarak çöpe gitmekten kurtarılıyor.

Öte yandan Uşak Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından kentin muhtelif yerlerinde gerçekleştirilen bitki ve çiçek dikim işlerinde kullanılan bu gübreler sayesinde; hem dışarıdan gübre alınmasına gerek kalmıyor hem de Uşak Belediyesi kent ekonomisine katkıda bulunmuş oluyor.

Haberi Yorumlayabilirsiniz...
Kalan karakter sayısı : 500